orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Study Tips?

Assalamualaikum :)

                                           



I just received this email from my junior, well, honestly we never talk to each other but here, we talk alot! (ya, kinda "alot"). 

and, are you serious? HAHA, coz I don't think I am a proper person to talk about it.
But, since you already send me an email, so why not I try my best to answer your question!
So, here we go!

study tips? 
 12 Kalau subjek sejarah yang aku paling suka tu, aku suka buat nota kecik-kecik. Kan selalu je cikgu cakap pelajar sekolah aku takde inisiatif nak buat nota kaki, tapi padahal ada ja, takkan kiteorang nak tayang nanti orang lain tak suka. So, korang gigihkan jari jemari korang untuk tulis nota-nota penting sahaja! And, aku ambil semua isi dari buku teks. 100% :)

                       

                       



image What you need?
-Colourful pens!
-Highlighter.
-A lot of papers. (cut if you want a cute notes).
-Paper rings/stapler. 
-Text books.

4 Be creative as possible in your own way! And, I'm not a creative person but yeah try to make something that can make you enjoy reading your own handwriting. Whenever you go, just put em' in your pocket so you can read them anytime, anywhere! Jangan time berak pun baca. HAHAHA!

                          

10 Bangun pagi, macam nak solat tahajjud tu. Alang-alang tu, boleh la solat sekali kan & senang nak masuk apa yang kita baca. Time tu, aku memang rasa berkesan la, semua benda boleh ingat balik. Tapi takyah la paksa diri. Rileks je.

Selalu buat ni bila last minute study nak exam. YES! I'm a last minute study student! Honestly, esok paper baru lah sibuk bangun pagi tu jugak buat preparation. Selalu tak larat time akaun, mata tak boleh tahan sampai tidur atas buku latihan :')

image What you need?

-Jam loceng!
-Disiplin diri. 
-Take nap/take enough rest after school. 
-Don't and never force yourself. Just enjoy.

37 Buat jadual belajar sendiri! Dan make sure kau ikut jangan buat-buat lupa. Penat macam mana pun, gigih ja ikut, tak lama pun. The most important is, make sure you can follow your own study schedule. You know your ability. Don't follow others.


                              

4 Buat banyak latihan. Yes, mostly this way can help you to improve your knowledge and help you to remember a lot of facts by doing some homeworks. Like, "eh I pernah jawab this question! What a coincidental". Back then, I've bought a lot of exercise books at my school book shop's and I'll make sure I must finish them before the end of the month. Depends, usually addmath takes a longer time than others and at the end, I can't finish the whole shitty addmath's question. So, I just have 2 books for addmath. HAHA

image What you need?

-Enough money.
-Good exercise books. No need to buy the expensive one! 
-Time.

7 "Good vibes wall", indeed! Whenever I feel happy, sad or whatever it is, aku selalu suka tulis quotes and tampal kat dinding, near study table. So, whenever you feel down or need to rest your eyes a bit, just look at them and it works like what it call, a therapy!

SO, this is mine........

                                                      

                                                 

so cliche I know.


小さなかわいいイラスト1 A perfect planning book. And kalau dia ada divider lagi bagus. Buku ni kau boleh catat nota penting, kerja sekolah, buat peta I-Think dan sebagainya yang berkaitan dengan pelajaran. Selalu simpan buku ni dalam beg sekolah. Time ada pecutan, boleh guna buku ni untuk list down everything.

                                          

                                         

                                         

                                          

This note was given by Mr. Mike Mahen, if you one of Andrew Choo's student, you sure know this. HAHAH it helps! 

12 Selalu tolong ajarkan someone bila dia suruh. Make sure, they understand and you also understand jangan dua-dua pening lalat. Jangan kedekut ilmu. Tak kemana pun kedekut. Ilmu itu sendiri memang berhak untuk dikongsi. Kalau diri sendiri yang tak faham, tanya ja.

37 Bagi perhatian 100% dalam kelas macam your life really depends on it & banyak bertanya cikgu! Tanya je tapi bukan soalan annoying k. Lagi bagus bila korang tanya soalan yang boleh buat otak semua orang tergeliat nak fikir jawapan. Just, don't be fool or ask some stupid question coz your classmate will fucking hate you. Trust me.

37 Dengar music yang memberi semangat! Okay, some people tak suka buat kerja sambil dengar lagu but not for me. I can work in both situations. But if you can't, masa take 5 tu boleh dengar sekejap lagu. Maybe time ni dia boleh boost kan enegy korang! Who knows?
For me, I suka dengar lagu "Adakah kau lupa" idk why, maybe sebab lirik dia cam nak pergi berperang? Berperang jawab exam. kkk



10 Rajin pergi kelas/kelas tambahan/pecutan. No one can help you unless YOURSELF!

tu je kot. You guys can really follow this way but everyone have their own way, so this is mine.
and, no lies, I sleep a lot too. If you ask me or my parent what I did everyday when SPM? They'll definitely reply, she's a koala queen.
HHAHAHAHA

I'm no good, honestly. Not a best student at all. I just realized, something need to be fix when you need to change your luck. Do your best, Allah will help the rest! InsyaAllah.



She's my best friend forever yang selalu teman study even awal pagi. Thank you Chichi my love! 





Labels: , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥