orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Don't Give Up!


Assalamualaikum semua :)



hah, penat balik kerja. 
btw ada banyak benda yang buatkan aku rasa nak manfaatkan setiap masa yang tersisa sekarang ni. Bukan apa, nanti aku taktahu bila lagi aku dapat merasa semua yang aku rasa ni. 

Firstly, duit.
Honestly, sejak habis je kertas terakhir SPM, esoknya aku terus mula kerja. Masa tu, aku ni kira antara pekerja yang "lurus". Sebab, tu la pertama kali aku kerja. Kawan lain semua dah pernah kerja masa form 4. First time gaji, unexpected dari apa yang aku target. Tak sampai 1k. Menangis telefon mama. Pastu bos aku explain yang aku ada potongan EPF/SOCSO lah pulak -.- Dengan gaji tu, aku dapat macam-macam, makan makanan yang aku tak dapat makan sebelum ni. Dan, duit habis macam AIR. Tengah bulan ikat perut. kahkah! Bukan takde duit, tapi savings. HAHAHA. Gaji kedua aku, boleh buat sampai pergi travel. Alhamdulillah :) 

Second, tempat kerja.
Tempat aku kerja, tu pun kalau tempat tu aku tak ada kenangan buruk la. So, aku akan rindu. Sekarang pun bila dah tukar tempat kerja, aku rindu tempat lama eventhough tempat tu tak best mana. Tapi, sentimental dia banyak, banyak sangat! ahhh! 
Pastu, tempat aku lepak time break. Lagi lah sekarang, entrance Sunway Lagoon tu tempat aku melepak time break. Panas membahang pun cuaca, aku tetap terpaku kat situ semata-mata nak layankan perasaan rindu akan seseorang yang sukakan tempat tu. Tetiba aku sebak pulak :'(

Third, family. 
Dah lama aku sedar, aku tak banyak masa dengan family aku. Lagi-lagi dengan adik-adik. Dorang selalu cakap dorang rindu aku. And lagi sayu hati aku, masing-masing buat aku taknak sambung belajar jauh-jauh. HAHAHA..... aku, dengan adik-adik semua rapat even semua hormat and tak berapa nak bermanja dengan aku. I just............. haih :'(

Forth, partner.
Sebab kan dia lah, semangat aku nak kerja tanpa cuti tu kuat. Mula-mula aku malas yang amat lagi aku benci bila aku dapat shift full. Tapi bila dia kerja, sebab nak kumpul duit, nak dapatkan benda yang dah lama dia nak, why not aku pun buat benda sama? Aku ni muda lagi, aku patut rajin dan kuat. Aku dah bermula dan taknak patah balik sampai lah aku hantar surat resign bulan Mei ni! Thanks, Ammar! 

She caught my attention!!!!!!!!!!! 

Aku sendiri tak tahu kenapa aku tulis entry ni. Okay aku nak tidur esok kerja. Korang yang malas macam aku ni, jom lah rajin, insyaAllah hujung bulan nanti korang akan tersenyum depan ATM! INSYAALLAH!!!!!!!! 





Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥