orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

March 2016

Assalamualaikum semua! 

today is 1 March 2016 dah pun, so on esok esok pun still bulan march and 3 March ni result SPM keluar dah. Wow, everyone keep talking about it but I langsung takde perasaan nak cakap pasal result SPM. Nak rasa cuak ke apa, lagi lah... maybe belum sampai feels tu. Alhamdulillah, kalau tak semua benda jadi ngeri nak buat bila terfikirkan pasal result nanti. 

Target?

memanglah ada personal target tu, gila ke hidup takde target. But bila dah semakin hampir ni, ramai pulak dok cakap tayah mengharap (doa) nak 10A ke bape A, doa supaya kita dapat A yang akan memberi kebaikan kepada kita. Eh, faham ke? Em, contoh macam kita berdoa supaya Allah swt beri yang terbaik untuk kita supaya kita redha dan tak cepat lupa diri. Something macam tu la. This is what I found on Twitter. Orang bercakap mengenainya. But, I tak pernah ambik pusing pun. IDK why, perlu ke bebankan diri susah kan hati fikir pasal benda ni semua? Maybe seminggu orang akan bercakap pasal ni, tapi lepastu, masing-masing sibuk nak masuk U dah. Haih, that feels.... instead of risau pasal result SPM, aku lagi tak sabar nak sambung belajar. Okay, yang ni tak hipokrit okay. Memang sesungguhnya benar. 

Sesiapa yang sama batch, iaitu batch 98, good luck. Semoga Allah permudahkan semua. Jangan sedih, move on la nanti ;) *note to myself too*

So, habislah kot pasal result SPM tu. I harap yang terbaik untuk diri dan semoga tak kena marah dengan parent. Benda paling tak best bila parent marah dan kecewa. Maybe bukan anak yang baik tapi at least, tak suka jugak parent tu marah. Sekali-sekala, nak jadi anak yang tak naikkan temperature darah parent. Hahaha, sangat typical. Wish me luck, thank you, readers :)!
 
Semalam, memang takde mood. IDK why, sangat tak puas hati.
Btw, benganglah jugak, duit komisen tak masuk lagi. Ni dah melampau gila, kata tengah bulan, ni sampai dah March pun tak masuk lagi. Rasa cam nak report je. Memang marah lah, orang dah kerja macam nak mati. HAHAHA 10 jam kau. Dengan tak best lagi, nasib baik dah berhenti. Eh, berhenti, berhenti gak, duit komisen kena masuk jugak. Ini tak adil. GERAM! 

Semalam dinner dengan budak-budak Esprit. Patut ke panggil budak? Padahal aku sorang paling muda kat situ. HAHAHA, means, team lah. Tapi malas nak masukkan gambar sebab laptop tetiba takleh connect dengan phone. Jadinya, lain kali jela. 


Labels: , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥