orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

syeira yusri's trip 2014 : Kerteh, Terengganu [3]

assalamualaikum everyone! salam 1 Malaysia!

-28 Ogos 2014-

so today, kiteorang banyak melawat ke tempat-tempat menarik sepanjang hari! 

-Lagenda Batu Penyu @ Rantau Abang


Thanks Google ;)
we have photos grouped here but, at teacher's camera. 

- at somewhere I didnt remember. tempat tu macam muzium la jugak
- at somewhere like pusat information
- at beach!!!

Thank you to Anis sebab belanja ABC and Yazid (team 6) belanja kiteorang semua keropok lekor banyak-banyak!!!

last rehearsal for malam kebudayaan and penutupan. tema diberi "Alam Sekitar Generasi Merdeka" kiteorang buat sajak. 

lepas majlis penutupan, bermulalah malam kebudayaan kami. 

sajak ni hasil nukilan aku sendiri tetapi dah diubahsuai sedikit oleh teammates ;)

Wahai Sahabatku, 
Tidakkah kau sedar betapa pentingnya alam anugerah Tuhan buat kita?
Untuk meneruskan hidup,
Di bumi yang uzur ini?

Wahai Rakanku, 
Tahukah kamu apa erti kemerdekaan?
Sedarkah kamu erti kebebasan?
Yang selama ini telah diperjuangkan oleh pahlawan dahulu kala,
Demi kebebasan generasi kini?

Wahai Sahabatku,
Flora dan fauna dibiarkan musnah,
Tanpa belas kasihan daripada insan bergelar manusia,
yang rakus mengejar arus kemodenan.

Wahai Rakanku, 
Merdeka itu besar ertinya,
Bukan hanya sekadar bebas dari penjajahan, 
Malah bebas dari pengaruh ideologi barat.

Wahai Sahabatku,
Manusia kini tidak menghargai alam dengan sebaiknya,
Tidak sedar pentingnya alam ini,
Demi mengejar kemewahan dunia yang fana. 

Sedarlah Rakanku,
Kebebasan dan alam penting bagi kita,
Penting untuk bumi kita, 
Penting untuk masa hadapan kita.

Peliharalah mereka,
Untuk generasi kita,
Selamanya.

giliran persembahan kami ialah giliran terakhir. kami buat yang terbaik. alhamdulillah, kumpulan kami mendapat pujian yang sangat tak dijangka. alhamdulillah ;)!

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN, MALAYSIA TANAH TUMPAHNYA DARAHKU, DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA!!!

DAY 3, END. 

Labels: , , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥