orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

untold story & Dubu Dubu

assalamualaikum & good morning, everyone! 

*INNER SCREAM FOR ARMY BECAUSE I USE DANGER-BTS AS MY BLOG SONG! IT'S SO CATCHY!*

alhamdulillah, berjaya jugak bangun & boleh quickly update sebab internet (hot ticket) available jam 2-7 a.m. je. 

totally this week is the hectic week for this month and I'm done settle all my exam papers yesterday! yehet!
tapi akaun paper paling sedih sebab buat separuh je untuk penyata pendapatan & kunci kira-kira... soalan dia kemain susah lagi. bagi aku susah la bagi orang lain taktahu. lack of knowledgement  je sebab untuk uk2 aku tak prepare pape pun untuk kertas akaun pastu sebab tak minat -.- kelas akaun memang paling hambar sepanjang tahun ni.

uhm, aku banyak dengar cerita tak best dari classmates lepas habis exam semalam. aku taktahu la, aku rasa environment tahun ni amat negatif bagi aku. yes, I know semua orang nak jadi yang paling menonjol but janganlah sampai bertalam muka, fitnah, benci, dengki & buat rumors yang menimbulkan salah faham dari pelbagai pihak. kita ni classmates sampai tahun depan, ambil SPM sama-sama. semua sama-sama dari tahun 2014-2015. but kenapa tak boleh get along?

sepanjang tahun ni, aku lalui banyak fasa untuk sesuaikan diri aku dengan classmates baru, suasana baru & segala yang barulah. dari pengenalan yang awkward, kepada satu tahap yang masing-masing dislike each others sampai aku dah fed up nak datang kelas and akhirnya ke tahap bermaaf-maafan diatas salah faham masing-masing, see, kalau takde yang nak buat rumors takkan jadi macam ni.
aku tak faham betullah, dia ni dengan semua orang dia buat perkara sama. motif nak berkawan? nak rapat dengan semua orang? ni bukan caranya. macam mana senang pun kau cari kawan dengan cara jahat kau ni, senang jugak semua orang marahkan kau. aku rasa kewarasan aku ni boleh dikawal kalau tak aku memang nak debik kau. kau berlakon macam kau lah "life-saver", tapi kaulah tali barut semua orang.

lepastu, bila time exam je mesti ada rumors dia ni tengok buku, dia ni meniru la, whateverlah! just, leave them alone! sendiri tahu usaha sendiri, jangan percaya rumors, tak baik. buat hal masing-masing bila ada benda yang kena get along, lets get along. rasa-rasa curiosity korang tu melebih sangat, tanya direct apa yang korang curious sangat tu, jangan buat cerita, sebarkan rumors!

Terima Kasih;



DUBU-DUBU @ Sunway Piramid. 
Soondubu Jigae Chicken & Meat, Korea Green Tea
dihidangkan bersama semangkuk nasi Dubu Dubu bersama 3 jenis banchan (side dishes) dan harganya tidak melebihi rm 20 per set!!! 

cons: Green tea dia pahit!!!! but bila makan soondubu sambil minum green tea, dah tak rasa kepahitan green tea tu. my friend order Aloe Vera and she said its delicious so anyone yang nak try Korean dishes & bajet pun simple, boleh datang Dubu Dubu. Aku cuba cakap hangul dengan pelayan kat situ, dorang cuma reti cakap "안녕하세요" Hello & "감사합니다" Terima Kasih. hehehe 





Labels: , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥