orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

syeira yusri's trip 2014 : Kerteh, Terengganu [2]

assalamualaikum semua!

-27 Ogos 2014-


so, this is my 2nd day trip at Kerteh, Terengganu. 

pagi tu kami di ice-breaking kan. I TOLD you, the most thing I hate at kem is ICE-BREAKING. yknow why.
aku team 5 while Laura team 3. Thanks Allah, my teammates semua baik cuma tak sporting je termasuk aku. yang sporting pun aiman & anis. let me introduce my teammates one by one.
; me
; anis (she's fucking cuteeeeeeeeeee)
; aiman (damn, his lusted eyes with long lashes remind me of someone who has the the eyes that captured my heart not so long time ago ;''c)
; syamir
; fauzi
-cons: both of syamir and fauzi are quite handsome but so SHYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy why boy why.......
pagi tu kami kena buat poster berkaitan "Selamatkan Penyu"

too bad, takde gambar. maaf. 

petang tu lepas lunch around 1pm kiteorang pergi ke EcoCare. tempat ni menerangkan dengan lebih terperinci tentang paya bakau. mesti korang selalu tengok kat tv iklan "Save our Mangrove" kan? so, I'm here to feel a new experience ;) lepas looking around galeri and didedahkan dengan beberapa maklumat kami dibawa ke suatu tempat special! sebelum tu kena tukar kasut sport, pakai kasut boot orang jual ikan kat pasar. aku takboleh pakai kasut boot high cut sebab scar ekzos yang aku kena hari isnin masih terasa perit, nasib baik ada boot low cut. terima kasih Tuan Azhar for helping me ;) 

sebelum tanam pokok bakau, kami diterangkan cara-cara untuk menanam pokok bakau. seorang peserta perlu menanam 1 pokok bakau, sekurang-kurangnya. orang tu juga menerangkan cara-cara untuk berjalan didalam lumpur. I DIDNT KNOW before this jalan kat lumpur can be so hard like you're walk on pasir jerlus! I didnt lie. the more you struggle, the more you get go down. 

so, the battle start now. kekeke, Laura tinggalkan aku kat belakang because she walks too fast and aku pun taknak dok clingy dengan dia. so, I took my own path. tetiba, ramai orang jatuh. aku senyum sendiri. tetiba there's a lot of girls pegang tangan aku untuk support dorang supaya tak jatuh. eh, aku bengang la jugak but as long as dia tak buat aku jatuh, aku tolong. aku taknak kena lumpur dan taknak baju kotor sebab memikirkan aku malas nak basuh bila balik rumah nanti. alhamdulillah, aku berjaya tanam sebuah pokok bakau dengan jayanya tanpa jatuh kedalam lumpur. 
si Laura dah jatuh banyak kali. what can I do? dia jauh dari aku. 

after clean up our boots, we went back to our long house. lepas makan malam, kiteorang kena present poster. alhamdulillah, poster kami mendapat pujian daripada para juri ;) just anis didnt join us tonight because she caught on headache. but it's ok! we did it flawlessly! 

DAY 2, END. goodnight. 

Labels: , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥