orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

TUTORIAL : CARA NAK GUNA CTRL+ F UNTUK TEMPLATE BARU

assalamualaikum! 

seriously aku tak suka guna template yang 'modern' tu. aku lebih selesa dengan template classic ni. lebih senang & tak complicated. 

so, bagi sesiapa yang teringin nak update template korang daripada classic ke new template, and if korang tak tahu nak cari ctrl + f, korang boleh guna tutorial ni. 

-just a short tuto-
  1. Klik  di dalam editor atau kotak edit template itu, kemudian tekan Ctrl + F pada keyboard anda.
  2. Nanti, akan keluar kotak search; macam gambar kat bawah ni.
  3. Kemudia, masukkan kod yang korang nak cari & tekan enter.


Pastikan anda klik dalam kotak edit template tu ye. Kalau tak, memang tak akan keluar kotak search itu. Tak perlu tekan tanda (new fold markers '►') ini pun tak apa. Dia akan automatik carikan kod untuk anda. Nak cari kod yang seterusnya, cuma tekan enter dan enter dan enter sehingga anda jumpa kod yang anda nak cari.

hope, ni dapat membantu korang ;)
good luck! 

p/s : if ada request, better mention kat twitter sebab kalau e-mail mesti lambat reply. maaf.

cr:aini


Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥