orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

hiatus reasons

assalamualaikum & 안녕하세요 !!!


I'm so worry about my boys. too much rumors, lately. 
about Kris lawsuit case, Baekhyun dating Taeyoon, exo members with apink -.-, bla bla bla. 
pls stop it. stop fanwar & bashing. tbh, overdose era is........... the WORSE era ever. even I am not stan them before, but I know about them like I care about my other bias. I stan exo because overdose song but I don't have any idea why it being worse like this. I hope Chanyeol, Kai & Kyungsoo will never make me frustrated. pls don't date now. pls, pls, pls!!!


This blog may be hiatus due no internet connection. I don't know when will I update the next entry but I'll try to keep in touch with you guys but I can't promise. I am so upset.

terseksa gila takde wifi. so, alternatif yang paling jimat & senang ialah pergi ke perpustakaan dekat rumah untuk tengok k-dramas atau apa-apa yang melibatkan penggunaan internet.
aku terpaksa tangguhkan tabiat 'fangirling' over my oppas, kdrama doctor stranger pun terbengkalai, tak dapat tengok sampai habis. banyak lagi la benda yang tak boleh buat. hidup aku tetiba jadi macam kosong. agaknya macam mana lah orang yang hidup tanpa internet tu, kan? nak buat kerja sekolah pun dah tak best sebab takdapat selang-seli kan dengan main twitter. hehe, but twitter aku on la jugak. guna data kat phone.

weh, cerita pasal pakai internet data phone ni (whatever la nama diakan),
first day aku cuba survive dengan langgan internet sehari RM2, aku pakai Maxis. aku cuma on twitter je. kadang-kadang bila aku off twitter aku bukak wechat pulak. dan begitulah seterusnya. tapi tak sampai sehari aku on data tu, terus maxis hantar mesej terlebih had la apela. sakai betul.

second day, classmate aku cakap try buat 'just4me' kot, rm5 untuk 7 hari kalau tak silap aku. haa! yang ni lagi hampeh, aku baru pakai dari jam 8-9:30pm macam tu la, terus terlebih data. kau bayangkanlah, rm5 aku habis macam tu je, tak sampai 7 hari pun pakai. memang $hit.

third day, aku pakai hot ticket. so far okay. sampai sekarang aku boleh on internet. buat masa ni maxis takde pulak hantar mesej terlebih limit ke pe. lembab pun tak lembab sangat. sabar jela.
cuma untuk on twitter jela & google benda penting. kalau nak update blog, layan kdramas & fangirling kena cari wifi gak.

okay tu je la aku nak cerita. jumpa lain kali.
bye ;)

Labels: , , , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥