orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

K-Drama Review : My love from the star

assalamualaikum semua ! 

yay , I know kdrama lovers mesti dah tengok cerita ni . 
sebab takde astro so tengok online je . tu pun masa tengok dekat dramaload kena malware alert ;'(
dah la gambar kat dramaload cantik ;'(
pastu my friend suruh tengok kat daily motion . nasib baik ada kalau tak kempunan ㅠㅠ

macam biasa , siapa belum tengok , pi cepat-cepat tengok okay !!!


pelakon :
  ✦ Kim Soo Hyun as Do Min Joon
  ✦ Jun Ji hyun as Cheon Song yi
  ✦ Park Hae Jin as Lee Hee kyung
  ✦ Yoo In na as Yoo Se Mi
  ✦ Ahn Jae Hyun as Cheon Yoon Jae (song yi's younger broter)


sinopsis :
 briefly okay , Do Min Joon ialah alien yang mempunyai super power telah hidup kat bumi selama 400 tahun . masa first dia sampai bumi , dia dah selamatkan seorang budak perempuan pada dinasti Joseon . budak perempuan tu sebenarnya dah declared meninggal dunia oleh family mertua dia but dia fikirkan yang family dia akan terima dia . sebab nak jaga nama baik keluarga , ayah dia suruh mak budak perempuan ni bunuh budak tu sementara ayah dia racun Do Min Joon melalui bubur yang dia makan . but , mak dia tak sanggup nak bunuh anak sendiri dan suruh anak dia lari . anak dia lari bersama Min Joon tetapi dapat diketahui oleh bapak dia dan orang-orangnya . lalu dibunuhlah budak perempuan tu . Min Joon sayangkan budak tu . tbh , budak tu cantik sangat T^T !
selepas itu , hiduplah Do Min Joon dalam pelbagai era & zaman .

sehingga pada satu hari tu (dah moden dah masa ni) dia telah selamatkan seorang budak perempuan yang muka sebijik macam budak perempuan dinasti Joseon yang dah mati tu daripada mati dilanggar . budak perempuan yang dia selamatkan tu bernama Cheon Song Yi . sejak dari tu , Cheon Song Yi mengatakan lelaki yang menyelamatkannya ialah cinta pertamanya dan ingin bertemu dengannya .

12 tahun berlalu , Cheon Song Yi adalah Korea Sweetheart / a top hallyu star pada masa kini telah berpindah ke sebuah apartment mewah . tak silap aku dia berjumpa Do Min Joon buat pertama kali secara kebetulan semasa di lif dan rupanya mereka berjiran . dengan super powernya , terjadi pelbagai scene kelakar antara Min Joon & Song Yi . dan akhirnya jatuh cinta . semasa Song Yi mengalami zaman kejatuhan akibat dituduh penyebab seorang pelakon Han Yoo Ra mati , dia telah dianiaya oleh abang Lee hee kyung sehingga menyebabkan dia hampir mati . dia juga telah 'disumpah' dan dibenci oleh seluruh Korea . tetapi dia tetap hidup bahagia sebab Min Joon selalu tolong dia . bila rahsia Min Joon sebagai alien dah terbongkar , dia mengalami konflik samada untuk kembali ke bintang atau hidup bersama Song Yi dan mati .

my review :
TO BE HONEST !!! OMG THIS IS REALLY FUCKING GOOD KDRAMA !!!
a perfect pairing couple !!! awesome ost ! amazing actors & actress !!! the kisses !!!! omg omg omg ! daebak !!!!
pelakon lelaki utama dalam cerita ni terlalu perfect untuk jadi teman lelaki wanita-wanita diluar sana termasuk aku . HAHAHA .
macam biasa , Kim soo hyun selalu berjaya mencuri hati aku sampai aku terlalu mengharap hiduplah seorang alien sepertinya dan akan hidup dengan aku macam Min Joon & Song Yi. LOL *mentality seorang fangirl*



PLEASE BRING THIS ALIEN TO ME !!!! I AM BEGGING TO THE STAR !



pelakon perempuan dia gila CANTIK gilaaaaa !!!!!!!!!!!! dah la cantik kelakar , bijak and sometimes fool ! HAHAHAHAH ! definition of perfection !





lepas kena reject ! HAHAHAHA funny gila weh


ahh rasa nak letak semua gambar diorang kat sini !!! 

adik Song Yi yang GOOD LOOKING GILA ! omg !!!!!!!! heart attack ! 



sedihnya , drama ni aku dah habis tengok :'( ! 




ME NOW :


okay , bye bye . I need to wake up from this dream ! RIGHT NOW !


stop is , Min Joon sshi ;'( 


rate ? :
OF COZ 100 / 100 hahaha

I THINK I'LL RE-WATCH IT SOON because I keep missing DO MIN JOON & CHEON SONG YI . 



















Labels: , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥