orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Info-info menarik !

assalamualaikum semua ! 


got it from someone I'd follow on tumblr . subhanallah


wah wah dah lama tak bersua ! okay post kali ni nak bagitahu beberapa info menarik yang aku peroleh semasa buat ulangkaji untuk midterm exam . 

1- Valentine's Day
bila tiba je 14 feb selalu ada kat twitter orang tweet "happy valentine's day". korang tahu tak apa yang terjadi disebalik tarikh 14 februari yang dianggap tarikh untuk meraikan pasangan kekasih ni ?

"Valentine's Day atau memperingati Hari Kekasih bukanlah budaya Islam . Sambutan ini diraikan oleh masyarakat Rom sebelum abad ke-17 sebagai hari mencintai Tuhan atau patung pujaan mereka pada tarikh 14 februari setiap tahun . mereka mengadakan sambutan besar-besaran dengan menyembelih anjing dan kambing betina , darahnya dilumur pada tubuh dua pemuda dan kemudiannya dibasuh dengan susu sebelum diarak ke tengah-tengah kota Rom .  ketika perarakan berlangsung , pemuda tersebut memegang kulit anjing dan kambing betina yang masih berdarah dan mencalitkan darah tersebut kepada sesiapa sahaja yang sempat dicalit . anak-anak gadis Rom amat gembira jika mereka dicalit oleh pemuda tersebut kerana mereka percaya tidak akan mandul dan boleh mengandung .

2- Antara tanda besar akan keluarnya Imam Mahdi
berlakunya pergaduhan antara orang-orang haji di Mina dan Makkah sehingga berlakunya pertumpahan darah di Jamratul Aqabah . selepas itu Imam Mahdi akan muncul . (Fatwa Mufti bil: (67) 1409H/1988 M, hal. 93)


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥