orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

my study method [part 2]

assalamualaikum semua :)

ya Allah dah nak masuk jam 2 pagi tapi aku masih tak boleh lelapkan mata . esok sekolah dan ada watikah perlantikan pengawas . confirm lelap ni c: 

ya btw bukan tu yang aku nak cerita kat sini :) 
this is my part 2 study method . sure mesti korang time tengah study ada yang suka dengar lagu kan ? dulu masa sekolah rendah aku kerap lepak library lepastu cikgu library selalu bukak lagu time dia buat kerja kat library . bila aku tanya , dia kata memberi ketenangan :) 
aku taktahu la apa kebaikan nya bagi korang tapi bagi aku sesetengah lagu tu membuatkan aku bersemangat untuk belajar walaupun mata dah mengantuk . tapi aku tak suka dengar lagu time belajar , sebenarnya . . . otak aku macam frust taktahu nak terima mana satu . lagu atau pelajaran . LOL 

kalau dengar lagu piano instrumental memang tak la nak belajar . memang la rilek our mind tapi muzik mendayu-dayu sape je tak mengantuk . 

okay , aku dengar lagu ni time belajar :)


Adakah kau lupa 
Kita pernah berjaya
Adakah kau lupa
Kita pernah berkuasa

Memayungi dua pertiga dunia
Menrentas benua melayar samudera
Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan

Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan

Gemilang generasi yang silam
Membawa arus perubahan
Keikhlasan hati dan nurani
Ketulusan jiwa mereka berjuang

Sejarah telah mengajar kita
Budaya Islam di serata dunia
Membina tamadun berjaya
Merubah mengangkat maruah

serius talk aku memang rasa triple bersemangat bila dengar lagu ni . 
cuba korang baca dan hayati lirik lagu ni . dia menggambarkan kepada kita bagaimana hebatnya islam suatu ketika dahulu pernah menjadi satu kuasa besar yang digeruni orang kafir serta berjaya menguasai 2 per 3 dunia . hebat tak hebat , kan :) 

"Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan"

nak berjaya kena selitkan keimanan dan ketaqwaan dalam diri . kita takkan berjaya tanpa usaha dan keredhaan ibu bapa serta Allah swt  :)

"Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan"

masih malas lagi ? hey , bangunlah kalian semua !

semoga ini membantu anda :)




Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥