orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Seloka 3 Bakawali 2013

assalamualaikum semua , 


tadi stalk facebook budak bakawali pastu terjumpa satu seloka yang di-posted oleh alia ;)

SELOKA 3 BAKAWALI 

assalamualaikum permbuka bicara 
kepada pembaca teruna dan dara 
kelas 3BA punya cerita
jadi tatapan anda semua 

senyuman manis pada bibirnya 
guru kelas kami semua 
nak tahu siapa dia ?
Cikgu Zawani lah orangnya .

memantau kami tugas mereka 
kerana amanah wajib dilaksana
seorang Al-Amin seorang Auni 
bila digabung "aumin" kononya .

ke hulu ke hilir ke sana kemari
mengutip wang setiap hari
Alia dan Fatin nama diberi 
tugas kami sebagai bendahari .

tinggi dan putih saudari ini 
gelaran dipanggil cina mari
ketua keceriaan jawatan diberi
siapa lagi kalau bukan Ros anak cik sani . 

petah berkata mereka berdua 
bercakap-cakap tiada hentinya 
seorang berkaca mata seorang lagi biasa saja
Lokhman dan Daus lah orangnya . 

lihat mereka sungguh ceria 
apa tidaknya berempat katanya 
itulah Shaizwayu dan juga Sara
lagi dua Farina dan Alia syafiqah .

berpakaian segak apabila ke sekolah 
kerana itu semua wajiblah 
nak tahu siapa dia kah ?
takkan tak tahu , Aminuddin lah . 

Arif neo baik sekali
duduk di hujung ke tepi
kadangkala tercari cari 
rupanya dia disini .

kadang bercakap kadang diam
perangai mereka macam-macam
nasib baik tak salah faham 
Ammar qayyum dan Rashidi .

cantik mereka ayu pun mereka
suara halus bak sutera
kalau dah kawan nak kata apa
Azmin dan Nabila itulah mereka . 

berkaca mata saudara ini 
nak kata handsome bolehlah lagi
tak ingat siapa dia ni 
Hazeq aiman la ni . 

ke sana ke mari bersama-sama
artis korea pilihan mereka
dua kembar seorang lagi bukan
Ain, Aina dan Maisarah rupanya .

duduk bersama mereka berdua
mereka berteman tapi tak mesra
sekadar mengikut lagu sahaja
Amirul dan Afiq orangnya .

Fasiha aiman periang orangnya
dilahirkan pada bulan lima
tatkala bercakap tiada hentinya
nak buat macam mana , itu memang dia .

cantik wajah putih berseri 
akalnya pun bijak lagi 
nama empunya ada siti 
oh, Zahidah lah ni .

sungguh anggun berbaju hijau
itu semua baju pengawas tau
Nur Syahirah nama diberi 
kau nak lawan ia jangan melampau .

sungguh pendiam saudari ini
jangankan bercakap apatah lagi menyanyi
bila terfikir siapakah diri 
ha, Ain hidayah lagi .

nukilan ; alia zafirah binti azhar 

Jamuan terakhir 3 Bakawali 2013 




malas nak cut my face yang  #@$&&!@ sadlife 



they so excited nak makan pizza :p daus & me selfie :)


pardon my selfie


with my ketua tingkatan . so proud of him because he so responsible when carrying out his duties ;) respect ! 
all photos was taken last year {2013}

souvenirs 




menu jamuan :

- domino pizza 
- nasi bungkus
- spageti
- kek coklat
- buah-buahan
- air koktel 
- kudap-kudap



Labels: , , , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥