orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Tutorial : How to Upload mp3 ( Kiwi.com )

assalamualaikum semua :)




new tutorial ! ! ! 
today I want to show you guys cara nak buat AudioPlay music player . sebenarnya tuto kali ni lebih kurang sama je dengan yang (youtube version) . tapi yang kali ni simple sikit :) audioplay music player dia macam 


berbeza kan dengan youtube punya . 

okay , let's do it ! 

1 - clik here
2- lepas tu nanti keluar macam ni kan 



3 - sila sign up / login dulu okay

4 - lepas tu korang click icon arrow tu ( sebelah icon bumi / earth )

5 - then click Browse 


6 - lepas tu korang upload la lagu yang korang nak letak dalam blog tu . make sure yang korang dah siap download lagu yang korang nak tu dalam pc or lappy . 

7 - then click start upload 


8 - bila dah selesai upload , click tulisan/link yang ditunjukkan oleh anak panah macam kat bawah ni (biasanya sebelah title lagu)


atau click saved : link mp3


9 - nanti keluar macam gambar kat bawah ni . korang click Share then copy link Direct Hotlink (rujuk gambar)


10 - lepas tu korang pegi SINI pulak . scroll kebawah sikit nanti korang jumpa macam form . 

11 - korang isi / tick , ubah mana yang perlu ubah ikut kesesuaian . buat step by step . 


12 - korang ikut je step by step macam dalam gambar tu taw . bila dah selesai click Generate code pastu copy code dalam kotak kecik sebelah kanan .

13 - lastly , paste dalam HTML blog korang . got it ?

well , since I use youtube version sometimes lagu tak boleh play bcs besar sangat . plus masalah buff / pending . memang youtube version agak simple berbanding yang ni dari segi copy code tapi korang still kena adjust saiz dan sebagainya . for me , this is quite hard when first time I tried tapi hasilnya sangat memuaskan . saiz audioplay music player jugak tidak memakan banyak space :) 
so goodluck kepada sesiapa yang mencuba :)
if you guys have something to tell/ask me don't forget to comment ! hehe

tq :)

credit : atiqah jaidin (my senior) 













Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥