orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Tutorial: Blog Archive for Blogskin ! // 2

assalamualaikum semua :)

woahh ! 
lama dah tak update tuto :'( hahaha 

okay ni tuto blog archive edisi kedua punya sebab ada someone request :) 

// klik untuk tumbesaran //

kalau nak tengok yang first edition punya klik sini okay . 

yang blog archive kali ni simple sangat-sangat . macam saya punya blog archieve . so tak payah pening-pening kepala nak buat okay . 



Lets start !

macam biasa first sekali korang kena pergi // edit template > dan cari kod sidebar . 

<div class="sidebar"><div class="h1">TITLE SIDEBAR</div>

( like this usually )

Then , 

paste kod ni bawah kod sidebar korang tadi tu .

</center><br>
<style>
li {
list-style-image:url(icon image url);
}
</style>
</center><bloggerpreviousitems>
<a  href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<li><$BlogPreviousItemTitle$></li></a>
</BloggerPreviousItems></center><br>
* icon image url tu korang boleh letak icon / gambar sebelah list blog archive tu . 

okay done .

tu je . simple kan :)

thank you for any feedback & visit my blog :))

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥