orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Sunway Lagoon 22nd 2013

assalamualaikum semua :)

so tired today but happy at the same time ! 
hari ni pergi sunway lagoon for the second time this year but first time with & for my family . 
they got a bit excited especially my siblings :)
actually ni family day company tempat ayah kerja . 

sebelum masuk lagoon ada jugak pergi their souvenir shop. I found something that I really want to buy . uh , waterproof iphone case . cheap . but it only can use in water at depths of 1 meter :'( want to buy but, think twice , I don't know how deep the water pool (actually) & I am a careless person so I decided not to buy it . sad but it worth than mortgaged my Iphone ;') something to die to get it . loll


my siblings : wearing black top , pink top (girl) & baju belang-belang (boy)
yang my lil sister dukung , yang both yang pakai tudung tu anak tuan kepada company ayah aku kerja . 
kiteorang agak rapat bcs my father & their father was close friend :)



I was a super-duper excited too sebab nak bawak dorang kat tempat yang aku dah pergi dengan uberstark dulu . hahaha dah macam pemandu pelancong pulak . 

tempat pertama yang kiteorang masuk ialah scream park ! still world war z theme so there is nothing scary because I've went into it (twice) before tapi ada la jugak jerit-jerit sebab kali ni zombie terlebih ekstrem & ramai :o
masa tengah beratur adam dah menangis taknak masuk . dia ni agak penakut sikit *sebenarnya banyak* tapi kiteorang semua paksa jugak dia masuk . sebenarnya lebih kepada nak kenakan dia je . actually mama pun sama taknak masuk =p



pardon, I am CHUBBY. damn

make-up dia looks so natural tapi si zombie ni kesian gila dia sorang je yang dok merayau-rayau kat luar dah la panas dengan make up super tebal . scary pulak -.- no wonder takde sape berani dekat . . .  but , he's quite handsome . lollllll 

lepas dah keluar dari rumah hantu , adam steady je . akhirnya dia berjaya mengharungi perasaan takut melampau :p tapi tini yang awalnya steady masa masuk tadi bila keluar dah melalak nangis . . . 
scream park still MY FAVORITE after all! 

second : main cawan pusing-pusing. serius pening kepala... masa main dengan uberstark aritu tak bergerak langsung -.- hahahahaha ! 

third : tomohawk ! this is one of my fav ever . tomohawk lebih kurang macam pirate . tapi ni macam safety sikit sebab ada bumbung *my own opinion* sebelum tomohawk start berpusing , aku takutkan aty . lepas tu dia nak turun -.- bila dah habis game , suara dia bila bercakap terketar-ketar . hahaha ! padan muka =p

fourth : cinema 5D . erm , cerita yang sama lagi . .  huhu harini 2 kali tengok sebab semua terlebih suka :) but only my mum , my siblings & me yang tengok . ayah join kawan-kawan dia . hahaha 

fifth naik vuvuzela . yang ni famous gila . beratur panjang gila ! lenguh kaki tapi takde la lama sangat tunggu sebab barisan cepat bergerak . one buoy (pelampung) for 5 person . 

lepas tu mandi pantai , tunggu air dalam tempayan jatuh , main gelongsor yang kena guna mat yoga tu . sorreh taktahu nama dia , pastu naik lagi vuvuzela kali kedua . pastu tengok lagi cinema 5D *for second time*
dan selepas tu balik . . . 

but , 


pardon me . I was fall in love with this zombie . I think he shouldn't being a zombie . . . 
uh, I am just joking lah ! 

okay , this is no joke . I am really love him . heheheh


ma sexy zombie in warm bodies .  His sexiness is overdose ! 



a photo with this super naughty kids . mum why you not looking at camera -.- 

don't forget to bring & wear sunblock even this is water park . unless you want to tan your body :) bring enough money for locker ! hehehe unless you use e-locker/e-luggage ! and also bring enough money if you decided want to eat in sunway lagoon . for me , their price range was a bit expensive. So better you go eat at Sunway Pyramid which is just besides Sunway Lagoon. 
Other than that, some extreme game need you to pay for them before play like bungee-jumpy so make sure you bring enough money for this if you want to try their extreme game. take a note :) 

Labels: , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥