orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

satu cerita - # part 7

assalamualaikum semua .




Vee menghirup udara segar dihalaman rumahnya . Vee sudah mula menemui kegembiraan nya semua setelah dia ditimpa nasib malang beberapa hari yang lalu . Vee sedar segalanya terjadi kerana kealpaannya . 

tengahari itu , hati Vee terdetik untuk membaca semula diari-diari lamanya untuk mengisi kebosanannya .
tiada satu pun coretan yang menarik untuk dibaca . kehidupannya yang dicoret didalam diari lama itu kelihatan seperti seseorang yang lain dari dirinya yang sekarang . ya , pengalaman mematangkan dirinya . 
tiba-tiba , mata Vee terpaku pada satu helaian coretan yang bertulis "secret admire , saya dah luahkan" .
Vee cuba mengingati kembali siapakah gerangan secret admire yang ditulis itu . 

Vee ketawa sendirian . secret admire yang dimaksudkan itu ialah Ash , kawan baik Vee sekarang. 
dulu Vee pernah menyukai Ash kerana ke'gentleman Ash . banyak perkara yang mereka lakukan bersama dahulu sehingga membuatkan Vee jatuh hati pada Ash . tapi Ash bukan jodoh Vee nampaknya . mata Vee kembali bertaut pada helaian itu kembali .

Dear diari ,
Vee dah luahkan pada Ash yang Vee sukakan dia . Vee cuma cakap yang "Vee sebenarnya suka Ash" tapi diari , Ash tak respon macam yang Vee harapkan . lepas je Vee buat pengakuan tu , Ash terus minta diri . katanya ada hal . Vee malu sangat . Vee tahu , Vee dah kena reject awal-awal . Lepastu Ash mesej Vee , dia kata yang dia taknak ada apa-apa hubungan dengan Vee sebab dia takut dia akan sakitkan hati Vee kemudian mungkin kami akan putus . dia taknak Vee jadi stranger dengan dia . dia nak tetap kawan dengan Vee sampai bila-bila . dia kata dia tak bermaksud tak sayangkan Vee , cuma sayang dia tu lebih sayang sebagai kawan .
diari , Vee bingung . Vee tak mampu tipu hati Vee . Vee suka Ash . . . 
Vee tersenyum sendiri . ternyata kini dia dan Ash masing-masing sudah mampu melupakan kisah cinta tak jadi mereka . Ash masih lagi mencari teman hidupnya manakala Vee sudah menemui teman hidupnya dan mereka hidup bahagia . . .


 THE END 

cerita merapu ini adalah rekaan semata-mata dan diadaptasi daripada imaginasi pemilik blog ini . sekian 

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥