orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

ni saya ni apa

assalamualaikum. 



before aku cerita benda ni , meh baca dialog dulu . nanti kalau aku terus cerita bukan faham pun situasi dia ;')
jom !

situation 1 #
a couple ni tengah bertexting with each other. 

Amir : zara u dekat mana ?
Zara : I keluar dengan diorang ni ha . why mir ?
Amir : diorang tu aqil, jie, qis & kamarul ke ?
Zara : yup . kenapa u tak follow ? I fikir u follow kiteorang .
Amir : sory sayang . I ada hal . u okay ke ?
Zara : I okay . kenapa ?
Amir : nothing . Lisya ada sekali ke ?
Zara : yea .
Amir : oh . kirim salam dengan Lisya okay .
Zara : amir , kalau u suka Lisya better u pergi dekat dia
Amir : apa ni zara ? salah ke amir nak kirim salam dekat kawan-kawan amir ?
Zara : what ? KAWAN-KAWAN ? but u just mention nama lisya je. dia je ke kawan u abis yang lain ni apa ?
Amir : zara I'm sory . amir salah . sory sayang . amir tak bermaksud nak buat u salah faham . sory
Zara : hmm enough la amir .

situation 2 #
- zara baru sampai di cafe yang menjadi tempat melepak amir , zara dan kawan-kawan mereka 

Zara : hi . sory lambat . hehe
Amir : eh tak pe . amir faham . lisya mana ?
Zara : ..............

situation 3 #
- masa tengah melepak bersama kawan-kawan 

Amir : zara , kenapa dengan lisya tu ? I tengok dia macam tak okay .
Zara : habis I yang tak okay ni u taknak pulak kesah ?
Amir : I tanya je . lisya kan kawan kita .
Zara : habis kawan-kawan u yang lain pernah u hiraukan dorang tu ada masalah ke tak ?

situation 4 #

Amir : Zara u jadi pergi tak ?
Zara : I pergi .
Amir : lisya pergi ?

" LISYA ! LISYA ! LISYA !
tak abis-abis lisya ! "

korang dah abis baca kan .
korang rasa korang boleh tak teka dan faham perasaan zara ?
zara dengan lisya tu adalah kawan baik *bff* at the same time zara bercinta dengan amir .
masa zara tak de apa-apa hubungan dengan amir , amir ni memang rapat dengan zara . dia memang dah lama  admire zara tapi dia asyik usha je si zara .
amir tak pernah rapat dengan lisya . lisya pulak rapat dengan kawan amir , aqil.

kiranya mereka ni satu geng la .
amir, zara, aqil, qis, lisya, jie & kamarul .

tapi , bila zara dah bercinta dengan amir.
tiba-tiba lisya jadi peramah semacam dengan amir .
that's why amir asyik lisya lisya lisya tak abis-abis .
dia macam tak care perasaan zara .
zara pulak jenis yang selagi boleh dia nak pendam masalah dia sendiri je taknak sesiapa tahu problem dia .
tapi dia hanya percaya kan qis sorang je . semua masalah dia cerita kat qis.
dah banyak kali qis perasan yang lisya ni memang jenis peramah semacam dengan lelaki . so memang tak boleh nak cakap apa la dengan lisya .

qis percaya yang amir hanya sayang zara seorang je . sebab tengok la berapa tahun dia tunggu zara .
qis percaya amir hanya sayang zara sebab bagi qis amir ni jenis "bf protective kat gf "
zara nak jalan kaki amir tak sampai hati . zara nak makan amir teman kan . zara cakap je apa , nanti amir cuba buat untuk dia .

tapi bagi zara pulak ... dia dah dikira kalah teruk dengan seorang kawan baik .
bagi dia cinta boleh berubah .
zara tahu dia bagaikan langit dengan bumi dengan lisya tu ........

zara ni tunggu masa je nak "letupkan" perasaan dia ,.........

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥