orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Pelajar dan Malas



bangga sikit. Harry One Direction suruh kau belajar tu weh ^_^ kbyeee



assalamualaikum semua . 

hari-hari cuti ni mesti ada pelajar yang bersuka ria, bangun lambat, main game, online dan ada juga yang belajar ^_^

tahniah la pada yang study time cuti ni sebab mereka cekal hati dan nafsu (nafsu enjoy k -_-)
harap aku and korang yang malas tu dapat ikut jejak pelajar yang rajin . InsyaAllah ;)


tapi serius, kalau nak ambil buku dan baca , hafal buat latihan tu memang badan lemah, otak jam , perut lapar, mata mengantuk . 1001 alasan ada. 

Ekceli, semua orang nak berjaya. Tapi usaha tu yang takde. so macam mana nak berjaya kan. 
Bila dengar exam nak dekat , semua kecut perut. Semua cuak. Dalam kelas lepas dengar pengumuman tu dalam hati " Ya Allah, aku takut ! kenapa mendadak sangat :( balik ni nak study !!!!!!!! as soon as possible ! " tapi bila dalam kelas takde cikgu, still boleh pergi meja kawan start buat rombongan kak ton dan sesi bergosip . kerja sekolah , buku , study , exam , ke-cuak'an semua hilang ... 
balik rumah , still layan sinetron , layan astro , layan running man , layan kpop , online  semua la yang melalaikan dan buang masa. Pastu dah takde masa nak buat hw and study ...



esok pergi sekolah , buat rutin yang sama . so , bila dah esok atau beberapa hari nak exam semua pakat tubuhkan satu unit belajar secara berkumpulan. semua pakat pegang buku. semua pakat fokus . semua pakat nak beremosi, pms bagai. padahal semua usaha nak berjaya nampak sangat tipis, beb. study last minit ? ada orang berjaya ada orang gagal. 

masa ambil exam , tangan berpeluh , pandang kiri kanan minta jawapan kawan . siapa tak pernah buat kan :p hahahahah ! time ni lah rasa macam nak pukul-pukul je kengkawan yang kedekut jawapan tu. hmmmm ~ 

bila dah habis exam bersorak huhahuha ! pastu start balik rutin lama . LOL bila umum result exam ............. rasa happy bila usaha tak seberapa tapi kejayaan tak disangka . alhamdulillah ;D ! tapi yang dapat result tak memuaskan , memang sedih :'( rasa nak koyak-koyak je result paper.
salah siapa ? diri sendiri la ;') 

tapi tu lah pelajar ;) niat nak belajar tu memang ada, cuma nak dengan taknak buat je. Usaha tangga kejayaan ;) semoga berjaya semua !!! 

now, lepas baca entri ni nak buat apa ?

hehehehheeheh ~ 

thank you <3


Labels: , , ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥