orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Apa Itu Instagram ?

assalamualaikum semua ;)

dewasa ini, seperti yang diketahui umum, ramai dah menggunakan INSTAGRAM sebagai salah satu medium untuk berkongsi gambar-gambar. Kalau yang takde instagram tu kira macam lambat sikit mengikuti perkembangan . LoL ~ act tu tak penting pun . Ada ke takde no hal kan , beb :)


Siapa ada Instagram? aku bet ramai yang dah ada Instagram since ramai dah boleh beli smartphone. kan? Budak sekolah rendah pun dah ramai guna smartphone. Zaman aku dulu , pakai handphone biasa-biasa je ... sob sob sob ....

Smartphone ni berbaloi beli. Sebab banyak fungsi. Tu pon kalau reti nak pakai la. Kalau tak reti, memang tidak berbaloi la cite. Smartphone sekarang pon tak sampai RM 1K. Kenapa berbaloi , sebab boleh dikatakan tak perlu la nak beli DSLR yang besar gedabak yang cecah RM 1K (kalau anda bukan photographer and saje2 jer nak bergambar,  baik beli smartphone), tak perlu nak install Photoshop dalam laptop yang complicated itu. Photoshop pon ada dalam smartphone. Dulu nak edit gambar pun kena install dalam laptop baru boleh edit semua, now install je dalam phone tangkap terus edit ! Jyeah zaman semakin maju ;)

Pada yang tak berapa tahu apa itu Instagram (since ramai gak yang tanya "Instagram tu apa? Instagram tu macam mana. Apa benda natang tu weh"). Ni, nak bagitahu sedikit sebanyak pasal Instagram. Instagram ni tempat untuk share gambar. Ianya cepat dan mudah.  Yang hanya boleh dipakai untuk Android and iPhone users sahaja. BB, sorry. Tak ada. Instagram ni tak macam Facebook, lambat macam siput nak tunggu gambar kena upload. Loading berjam-jam. Kalau Instagram, process dia sangat TAK lembap!

Instagram lebih kurang macam twitter. Macro blogging gitew. You boleh follow unfollow orang, you boleh block, you boleh tag @ orang, boleh hashtag #. And also boleh LIKE gambar yang kita suka, stalk orang pun boleh ! Tapi kalau nak set privacy pun boleh. Kalau gambar kita public maybe boleh dapat like yang banyak and gambar tu boleh jadi popular :)!

Orang boleh spam. Boleh jadi sumber inspirasi. Cetus idea. Nak show off show on. Nak ngumpat gossip kutuk. Boleh jadi ruang drama. also boleh buat business . Promote giteww :)

So , what are you waiting for ?
Jom FOLLOW my IG ! (IG stands for INSTAGRAM)

Username : syahirahyusri


note : sila abaikan bio ye . hahaha ~


There Goes My IG ! ♥ ♥ 

abaikan emoticon comel tu. act tu gambar lawak :3 segan nak show . nak tengok pegi je la IG gua . wakakakaka

 Thank You to my followers. you made my day! Sape tak suka tengok notification orang follow, like and comment kan. Tipu la kalau tak suka. heeeeeeeeeeeeee.

Thanks for reading my blog . Till we meet again . Byeeeeee

sumber inspirasi : knnessa blog :)









Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥