orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

guys, please don't selfish ?



assalamualaikum selamat malam semua :)

salam bulan march. semoga ianya adalah bulan yang baik. insyaAllah .

okay, now aku rasa terpanggil nak buat satu entri. its about ... study + murid pandai = SELFISH !
I did not say you sell the fish tapi selfish tu ialah PENTINGKAN DIRI SENDIRI !
aku tahu, dalam kelas aku semua murid jenis otak minda kelas pertama *yeekee* tapi korang jangan lah sombong sangat nak cepat jee sebab ada segelintir pelajar dalam kelas tu still lampi or lambat pick up. 
bila cikgu explain notes, yang dah faham tu cakap "faham" sekali je dah lah. tak perlu kot ulang banyak-banyak kali . sebab ada jee murid dalam kelas tu tak faham. so bila cikgu dengar perkataan "faham" tu banyak kali bergema, automatik cikgu akan ingat semua dah expert then cikgu explain the next note. habis tu yang lambat pick up ni ketinggalan . 
why susah sangat nak tanya soalan yang tak faham eh dalam kelas tu ? :3 aku rasa belajar kelas bawah pun takdee susah macam ni. bukan tak bersyukur tapi kecil hati kott :\ bila nak tanya soalan yang tak faham kat cikgu , ada suara sumbang cakap "hah, dah mula dah dia ni.." / "ish buat-buat jee lah faham" / "benda senang pun tak faham ke?" aiks, perli kuat benooo . ingat korang je ke nak pandai pmr lulus cemerlang ?! pheww ~ tolong jangan poyo , boleh ?
boleh tak, jangan bising kalau orang tengah study ? takpayah kot bagi ceramah free. time belajar, belajar je lah. time ceramah, baru lah nak ceramah sangat. jangan buang masa dengan loyar buruk anda ;) 
matematik , satu subjek yang agak susah. absolutely, yes ! and aku tahu ada yang pandai math dalam kelas tu tapi kenapa kenapa kalau cikgu tanya "siapa tak faham lagi ?" pastu ada yang cakap tak faham. kenapa kau cakap "hesy, apa yang tak faham nyee" apa maksud kau ? tahu lah kau pandai and please stop selfish . aku benci betul ada orang yang suka memperlekehkan orang time orang tu tak faham . aku faham, yang dah expert tu mesti nak next . kalau cikgu explain lagi sekali pun aku rasa korang yang dah pandai tu tak larat nak dengar banyak kali tapi tolong bagi ruang pada pelajar yang tak faham . kata satu keluarga . how lah ~

aku taknak cakap banyak tapi rasanya dah penat nak bertikam lidah pasal hal-hal ni dalam kelas. please understand us, please don't selfish. tak rugi pun kalau tak kedekut ilmu and tak pentingkan diri ni.

im sorry for this, but im tired with this ! 

Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥