orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Brainwash night. hahaha T^T

assalamualaikum semua ;)

alahai, aku taktahu lah kenapa otak aku tak dapat idea nak buat karangan bm ni :'< rasa macam susah pulak. nak kena guna ayat bombastik lagi. hmmmm ... aku pening ! 
kalau dah malas sangat nak berfikir, cari inisiatif ... cari dalam internat .
tapi yang aku jumpa ... lain yang aku nak, lain yang aku dapat -_- 
haish..

serius, cikgu bm aku tersangatlah baik dan memahami.
beliau seorang cikgu yang suka tersenyum walaupun tengah marah. (maybe beliau tak tunjuk anger lagi. uhukss) 
tapi, beliau suka bagi kerja rumah banyak >_<! 
dalam satu hari, cikgu boleh bagi 8 karangan lepastu nak kena semak nya awal pulak. mana menang tangan nak buat :( 
ringkasan dapat lah dalam 3 jenis . banyak juga tu. 
tatabahasa agak jarang dapat. ;) alhamdulillah.
komsas ni lagi lah :<! kena buat peta minda lepastu dia punya 'cabang/skop' tu banyak . taktahu nak buat macam mana lagi dah. dan, bukannya sikit kena buat , banyakkk ... wuuuuuuu 
cikgu agaknya nak suruh kiteorang ni menjadi pelajar yang cemerlang terbilang berbilang-bilang. hahahahahahha ..

apa yang perlu ada dalam diri sekarang ni ialah , 
kerajinan dalam diri. kalau takde kena cari dan mesti ada juga ! kalau tak bila nak berjaya. 
kalau kejayaan taknampak sekarang, mungkin suatu hari nanti. 
kalau gagal sekalipun , kita kena redha. 
tapi, bila kita cakap pasal kejayaan ni, kita rasa takut kan . 
takut tak dapat capai kejayaan tu. tapi apa yang kita dapat ialah kegagalan yang kita taknak tuu :( *patah seribu*
malu pun ada dengan orang sebab mulanya kita nampak yakin tapi bila kita dah gagal ... keyakinan nak berjaya lepastu rasa macam susah jeee .
orang pun mungkin akan keluarkan suara sumbang perli/kutuk kita T^T sedihnya

walau apapun , kita tetap akan mencuba, mencuba dan tetap mencuba ! 
nak seribu daya, taknak seribu dalih. di mana ada kemahuan di situ ada highway eh ! jalan lah ;)

asalkan aku okay ;) korang okay tak ? hehe

terima kasih brainwash bersama ku di malam hari. sebenarnya entri ni untuk kebaikan aku juga. kebaikan bersama . JYEAH !

*BAHASA MEMARTABATKAN BANGSA, BAHASA JIWA BANGSA*

Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥