orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Buku lama , Buku baru



Assalamualaikum selamat malam semua =)


mesti semua dah yawning-yawning nak tidur kan . hehehe me too . dah la esok sekolah . ayoyok ...

tadi pergi ceramah Ustaz Kazim bin Elias. 
first time dapat jumpa and dengar ceramah ustaz secara live . selama ni just dengar kat cd yang ayah beli je . 
malam ni tajuk ceramah beliau ialah "Buku lama, Buku baru."
best gila ! aku langsung tak mengantuk even dah nak pukul 12 malam . 
Ustaz ni sempoi gila . buat orang tergelak-gelak je . nenek-nenek yang duduk kat sit belakang aku asyik tergelak je . nasib tak tergolek. hahahah .

aku memang dah lama nak pergi lepas ayah aku khabar kat aku . akhirnya dapat juga pergi kan . alhamdulillah syukur sangat-sangat. 
kalau ustaz lain yang ceramah malam ni agak nya mesti aku tak datang kan .
aku minat gila dengan ceramah ustaz kazim. hahaha orang macam aku pun dengar ceramah tau =)!
dapat pahala pergi majlis ilmu ;)


ustaz Kazim bin Elias -



Keistimewaan Orang Yang Menuntut Ilmu
Rasulullah s.a.w bersabda:
“Sesungguhnya Allah sentiasa memberi rahmat dan Malaikat-Nya serta penduduk langit dan bumi – sehinggakan semut dalam lubangnya dan ikan di laut – sentiasa berdoa untuk sesiapa yang mengajarkan perkara-perkara yang baik kepada orang ramai.” Abu Umamah r.a.
Jangan Kedekut Memberi Ilmu
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:
“Sesiapa yang ditanya tentang ilmu lalu dia menyembunyikannya akan diikat mulutnya (meletakkan kekang di mulutnya seperti kuda) dengan kekang dari api neraka pada Hari Kiamat.” Riwayat Abu Daud dan at-Tirmidzi.

okay la you all . hari dah larut malam . aku tidur dulu yaa . esok sekolah woo ;( 
thanks reading . selamat malam . tidur leklok ;) assalamualaikum .



Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥