orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Nurse ke Tu ?


Assalamualaikum ...

Satu hari duduk kat hospital , membuatkan aku seolah-olah berada dalam satu dunia asing . Baru aku tahu dan faham mengapa ada orang yang complain pasal nurse. 

Firstly , nurse yang dalam ward tu boleh dikatakan semuanya berlagak , kasar , tiada budi bahasa pada tetamu / pesakit atau  senang cerita tiada adab >.<!

Semalam , seorang nurse tu merungut depan pesakit you know . Aku rasa dia tak patut buat macam tu .
Cara tukar baju pesakit pun kasar . Macam dorang nak sentap-sentap je kain baju pesakit tu -.- !

Harini , ada satu nenek ni , ramai gila yang datang melawat dia maybe family dia . Lepas tu dalam ward pulak kekurangan tempat duduk so ada katil yang kosong tu dorang duduk la situ . Tak lama lepastu , ada sorang nurse ni maybe dia nak tegur but cara dia bercakap tu seolah-olah she is the big boss there , kerek sekali dan kasar ! Orang yang tak kena sound pun boleh menyirap , ini kan pula orang yang kena tu . Sepatutnya , dia tegur la cara baik . Pergi kat tetamu tu then cakap baik-baik . Ni tak , dari meja tempat dia bertugas tu selamba je sound tetamu . Tahu lah dia nurse kat situ tapi tak bermaksud she can do anything -.-

Ada seorang nenek ni , dia 
nak makan nasi tapi nurse tu bukan nak cakap baik-baik kata je la kat nenek tu yang dia kena makan (apebenda entah) baru boleh makan nasi . Then langsung nenek tu tak makan . Bila anak dan laki dia datang jenguk, anak dan laki dia suap nasi , selera gila dia makan . Lepas tu baru dia tidur . Kesian dia :'(

Lama macam tu ada seorang lagi nenek berambut merah masuk ward yang sama . Dia asyik menangis je . Lepastu seolah-olah memanggil seseorang . Nurse-nurse kat situ macam merungut je la sebab nenek redhead tu bising . 

Okay la . Siapa yang pernah kena je rasa sakit hati kalau seseorang petugas awam buat macam tu kat kita . Mana etika kerja ? Maybe dorang penat tapi cuba berikan layanan yang sopan sedikit bukannya kasar . Bila berborak dengan rakan sekerja boleh je cakap baik-baik . Tapi bila treat patient ? hmmmmm , macam tak ikhlas langsung :(

Thanks reading :)



Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥