orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Cita - Cita , berubah ?




Assalamualaikum !!! 

Rushing gila mak aii :) 

Dialog sekolah rendah 

Cikgu : Syahira , besar nanti awak nak jadi apa ? 
Me     : Saya nak jadi doktor pakar bedah ! 
Cikgu : Kenapa nak jadi doktor pakai bedah ?
Me     : Sebab ayah suruh jadi doktor . heee 

Dialog sekolah menengah 

Cikgu : Syahira apa cita-cita bila dah besar kelak ? 
Me     : Saya nak jadi arkeologi ! 
Cikgu : Oh , kenapa nak jadi arkeologi ? 
Me     : Sebab saya minat Sejarah :) 

Yes , cita-cita memang berubah . Mungkin ianya dipengaruhi oleh umur , persekitaran dan kecenderungan terhadap sesuatu perkara ( amboi nama fancy giler ) . Begitu juga aku , dulu nak jadi doktor tapi sekarang nak jadi ahli sejarah pulak :)! Siapa tahu kelak aku berubah cita-cita lagi . LOL ! 

Niat memang nak jadi doktor , subjek Sains aku memang minat gilaaa tapi bila sentuh bab-bab organ dalaman such as otak , darah bla bla aku dah terasa mual >< Lagi-lagi darah . Tu memang pantang woi . Rasa nak pengsan tengok darah orang , apatah lagi darah sendiri .
Bayangkan lah kalau one day aku betul-betul jadi doktor and aku kena bedah seorang pesakit . Time dah belah tempat yang kita kena bedah tu mesti keluar darah kan ... tak ke naya pesakit tu kalau aku pengsan -.- hahahahahaha tak pass jadi doktor :) 

One day tu , baru-baru ni lah juga , adik aku jarinya luka . So aku sebagai kakak kena handle la dia sebab dia dibawah jagaan aku . Darah keluar banyak gila bersepah kat lantai . Merah .... pekat ... dan banyak ..... pandangan aku berpinar-pinar . Tapi aku kuatkan semangat dukung adik aku basuh luka dia kat tandas . Masa tu aku tunggu masa je nak pengsan ......... lepas tu aku suruh adik aku no 2 bersihkan darah yang ada kat lantai , sebab aku tak mampu nak bersihkan , nasib baik dia ' brave ' sikit . Hahahahahah 

Time nak bersihkan luka pakai antiseptik tu lagi ahhh , aku rasa nazak gilaaaaaaaa ... Aku pi ambik dettol cuci darah yang tinggal sebab aku nak tengok kaca ada tinggal tak kat dalam jari adik aku . Tapi geli darah keluar banyak :( Tapi aku and adik aku no. 2 n 3 sama-sama cuci luka adik aku no.4 tu . Kesian dia ... Akhirnya siap gak dibalut lukanya :)! Mission complete . 

Jadi disebabkan aku minat terlampau kat Sejarah jadi aku ambil keputusan nak jadi arkeologi :) Best apa :) Tak ramai yang ada cita-cita macam aku . So far , sains dan sejarah sama je susah . Sejarah nak kena hafal ingat nama tokoh tokoh, tarikh , tempat bla bla . Sains pulak kena ingat hafal jenis - jenis sel , organ bla bla . Mampu kah aku ? 
Kalau tak usaha mana nak dapat hasilnya kan :D 

Jadi , setiap manusia punya cita-cita . Ada ke yang takde cita-cita ? Mustahil !! 


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥