orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Bola Punya Cerita




Assalamualaikum ... 

ramai dah tengok game malaysia vs thailand.

dari minit pertama sampailah ke 20 hampir 15 foul dikeluarkan oleh pengadil.

foul yang sebenarnya takde impak.
foul yang sebenarnya taklah sekasar mana.
kerana takjub dan taksub dengan kuasa yang ada , refri suka layangkan kad kuning pada kesalahan yang minima.

fadli shas punya kesalahan adalah dia TIDAK MELAKUKAN KESALAHAN.

jelas air mata fadhli shah mula bergenang bila dilayangkan kad merah.

rakyat malaysia faham perasaan fadhli shas.
dia punyai semangat negara yang terlalu kuat, dek kerana itulah dia menangis.

malaysia tak berjaya pertahankan kejuaraan piala aff.
adat permainanan, ada menang ada kalah.

asas masa depan skuad ini sudah boleh dilihat pada malam tadi.

skuad senior perlukan satu transformasi taktikal game yang baru.
skuad harimau malaya perlukan total change dari kesemua sudut taktikal.

tahun lepas, roberto di matteo pernah membawa chelsea menjulang kejuaraan champions league.

tahun ini selepas tewas di tangan juventus dalam pusingan kelayakan , roberto telah dipecat.

malaysia telah melalui transformasi bola sepak yang ada turun naik.

pada tahun 1988 kita diperkenalkan dengan pertandingan semi pro.
hari ini kita sudah mencecah tahap profesional.

hari ini kerana tahap profesional bolasepak malaysia, gaji player sudah jauh mendadak tinggi.

bola sepak sudah dianggap industri.
bola sepak sudah dianggap sebagai karier.
karier pendek yang menghasilkan jumlah pendapatan yang tinggi.

tahun depan kita akan berhadapan dengan siri kelayakan piala asia.
piala aff adalah pertandingan dalam lingkungan asia tenggara.

kelayakan piala asia memerlukan satu total change dalam era sepak bola malaysia.

kita wajib dan harus memandang jauh.

sudah tiba malaysia pergi sejauh asia.
malaysia perlu pergi dalam kedudukan top ten asia.
top ten kuasa bola sepak asia.

bagaimana ia perlu direalisasikan ?
hentikanlah era my boy,our boy,his boy dll.

dalam siri liga bolasepak malaysia masih ramai lagi player yang kompeten, punyai skill dan stamina yang luar biasa.

bring back era pilihan player malaysia adalah berdasarkan kepada kualiti player liga yang terbuka, bukan lagi my boy dll.

malaysia perlu keprofesionalisme dalam bolasepak.

jurulatih korea, korea utara, jepun perlulah dalam radar rancangan FAM untuk bertanding dalam siri kalayakan piala asia tahun depan.

APA PUN, SKUAD HARIMAU MALAYA TETAP DI HATI RAKYAT MALAYSIA !


seriusly masa Paly marah tu dia comel gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!! Melting yooo . 

picture credit : headbomb
credit : people

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥