orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

=>



Assalamualaikum ... 


Bila time baca buku , otak aku rasa berat sangat , bila aku try menghafal , otak aku macam langsung taknak berfungsi . Lalu aku buat keputusan untuk mengajar adik aku yang bakal menduduki UPSR tahun depan . 

Tahu tak , betapa susah nya mengajar seorang budak berumur 12 tahun . Bila suruh buat latihan , merengek -.- bila kena soal , sengeh-sengeh minta simpati . Okay , baru aku faham kenapa mama selalu marah-marah bila mengajar aku masa nak ambil upsr dulu . Aku pernah menangis time mama ajar matematik sebab aku tak suka math , dan aku tak faham apa yang mama ajar . 
Kadangkala aku naik berang dengan adik aku sebab dia tak ingat apa yang aku ajar kat dia . 

Aku mengadu kat mama yang aku sangat malas nak belajar . Tapi sangat rajin mengajar . Lalu mama kata , " jangan ikut kan hati , nanti mati . Syaitan tu ada je dengan kita . Kalau malas cuba kuatkan semangat nak belajar. "
Aku cuma tersengih ... 
Memikirkan kata-kata mama :) 

Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥