orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Tutorial : Letak Lagu Dalam Blogskin ( youtube )




Assalamualaikum :)


Ada orang request macam mana nak letak lagu kat blog | blogskin . 
Aku ambil lagu tu kat youtube . So korang boleh cuba tutorial kat bawah ni =) 


<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>


ungu untuk size .
biru untuk link lagu yang youtube *buka pegy tkan amik terus , tengok dekat embed code tu yea*
oren tu dah autoplay
merah untuk warna *dah transparents , tak payah tukar la*

Ni kod aku :) Korang kena tukar la . Maksud aku , yang di bold dengan warna tu korang kena tukar . 
Lepastu korang pilih lagu yang korang nak letak kat blog | blogskin kat youtube . korang copy dia punya url tu yang macam warna biru tu dekat atas nih . lepas tu , gantikan dengan code biru aku punya punya tu . url tu mesti ada . aku taw korang tak paham ?

bukak youtube pergy dekat lagu yang korang sukaaa tu . contoh bawah nih




* klik gambar untuk tumbesaran *


tekan embed code tu . tick yang tempat aku suruh tick tu . lepas tick baru ada code-code tu . kita nak guna url yang dalam kotak oren tu . ambil url tu saja . yang laen tak payah .
Tempat yang korang kena ganti link tu ada 2 tau . Jangan lupa lak . Nanti tak jadi :) 
Okay selamat mencuba . 

Tak paham ? Boleh tanya kat twitter aku 
https://twitter.com/shahiwaa

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥