orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Tutorial : Cara Letak Calendar Dalam Blog




Assalammualaikum semua....

Ha,kali ni saya nak ajar korang letak calendar. Before ni, saya tak buat kan ?Sekarang, saya dah buat sebab baru belajar and nak ajar korang buat pulak.

Let's start it,guys!

First,korang pergi link ni >>> Klik Sini

Then, korang pilih calendar yang betul-betul korang suka. Pastu, korang tekan Get HTML Code. (kat bawah calendar yang korang pilih)

Then, korang scroll bawah, dia akan keluar 4 kotak code kan? Korang copy code yang dalam kotak Code for Hi5,Xanga,Tagged,Blogger (kotak ke-2)

* Kalau korang nak buat yang scrolling effect punya (saya pun tak tau macam mana. Korang try lah sendiri), korang scroll bawah sekali, then korang copy code kotak yang pertama je.

Okay,macam mana nak masukkan?Senang je....Korang

Login>Dashboard>Layout>HTML/JavaScript

Save!Siap!View blog korang. Jadi tak?

Selamat Mencuba!Assalammualaikum.....






credit : http://babyshakeblog.blogspot.com

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥