orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Satu Cerita .





Alkisah ade seorang perempuan ni . Dia single . Dia dah tolong seorang lelaki selesaikan masalahnya . Then lelaki tu minta couple kat perempuan tu . Okay letak nama lelaki tu : Joe . Nama perempuan tu lak : Sandy . 

Sambung balik erk , Lalu Sandy terus je terima sebab dia dah tanya bff dia pasal Joe . Kengkawan dia kata Joe tu not bad laaa ~ 
Then  dorang couple . 
Tak sampai sebulan dorang putus sebab si Joe sangka buruk kat Sandy . 

Sandy macam takde perasaan masa tu sebab dia tak buat pun benda tu cuma dia minta nasihat bff dia la . Sape tak sedih enn . Lama lama camtu , Sandy dah tak kesah lagi . 
Tapi masalahnya Sandy satu tempat kerja dengan Joe . Balik-balik nampak muka Joe . Joe plak macam cuba mendekati bff si Sandy . Bila si Joe dan bff Sandy berborak sakan , Sandy lak sorang-sorang layan diri and buat kerja dia . Abistu takkan join sekali . Tapi dalam hati Sandy ade ahh marah sikit kat bff dia sebab cakap dengan musuh dia --' Hmmmm Sandy taknak dianggap kolot , lalu dia diam kan saja . 

One day tanpa disangka , Joe sekali lagi minta couple kat Sandy dek kerana perasaannya terlalu sayang kat Sandy . Sandy mengambil masa yang sangat lama nak buat keputusan . Dia tak nak kecewakan orang . Tapi orang duk kecewa kan dia je :v kesian .. Lalu diterimanya Joe buat kali kedua . 
Masa tengah on the phone dengan Joe , Joe ada cakap yang dulu dia rasa senang je nak dapat Sandy . Tapi lepas break , dia rasa ada something yang buat dia rindu , sayang kat Sandy . Macam Sandy dah bomohkan dia . Dia sekarang dah gila kat Sandy . Sandy diam je dengar Joe cakap . Dalam hati Sandy , '' ouh kiranya dulu kau nak game aku la ? Haha , now kau dah dapat balasan :) mesti perit kan yang sebenarnya aku tak cinta dalam-dalam kat kau :) maaf . '' Sandy taknak tertipu lagi . 

Beberapa hari lepas tu . Sandy rasa rimas yang amat dengan Joe . Lalu dia memberikan alasan supaya mereka tak berhubung memandangkan Sandy mengambil cuti panjang . Joe pulak dah macam orang tak keruan . Gila bayang ! Itu yang membuatkan Sandy rimas dengan Joe . Joe terlalu mengongkong . Bila Sandy keluar dengan familynya Joe akan bertanya dengan lelaki ke perempuan ? Sandy dah kata kan dengan family dia lagi mau tanya . 

Bila Sandy mahu tidur kerana kepenatan , Joe memaksa-maksa Sandy supaya menemaninya sampai pagi . Sandy tak mahu menangkan Joe lagi lalu tanpa sebarang notis , Sandy tetap tidur tinggalkan Joe sendirian . Hahaha padan muka :p

Kadangkala , Joe mengutuk keluarga Sandy . Itu yang membuatkan Sandy berang . Keluarga Joe pun bukanlah sempurna . Mahu saja Sandy mengutuk semula . Tapi Sandy tak mahu libatkan keluarga Joe yang tak bersalah , lalu Sandy buat mood yang tak disenangi Joe . Sandy mahu buat Joe menyampah dengannya . 

Sandy masih tak berhubung dengan Joe , dia rasa tenang tanpa dibayangi Joe yang membosankan , mengongkong dan sebagainya yang mampu melemaskan Sandy . 
Bila dia kembali bekerja , dia taknak ada apa-apa lagi hubungan dengan si Joe . 
Seperti mana Joe kecewakannya dulu , kini dia membalasnya . Malah pasti ianya sangat menyakitkan buat Joe si sakai . Sandy menjalani hidupnya seperti biasa . Mesej Joe dihiraukannya . 

Dia rasa bebas ! Gadis bebas tanpa ada yang sekatnya kecuali ibu bapanya :) 

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥