orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Satu Cerita - # part 2





Assalamualaikum ..

Ahh ~ putus lagi ? Yes :)! Nasib baik dia minta dulu .  

Lina baru je melihat phone nya yang ditinggalkan dalam bilik semasa dia menonton televisyen di ruang tamu. Teman lelaki nya menghantar SMS yang berbunyi 

" Lina , kita clash je la eh "
Lina rasa gembira . Sebenarnya Lina terlebih dahulu ingin memutuskan hubungan mereka dek tak tahan dengan sikap Kamal yang terlalu mengada-ngada dan memaksa-maksa . Lina rimas dan lemas . Lina ingin putus dengan Kamal , tapi dia mahu Kamal yang minta . Biar Kamal sudah kan segalanya . Kerana dia yang memulakan :) 

Sejak berhubungan dengan Kamal , pada mulanya Lina rasa bahagia . Tapi kebahagiaanya tak kekal lama kerana semakin hari Kamal mula menunjukkan perangai sebenarnya . Kamal juga suka cakap lepas . Itu yang membuatkan hati Lina terguris . Lina senyap-senyap menjauhkan diri dari kamal . 

Dah beberapa hari Lina tak online facebook . Bila Kamal tanya , Lina jawab " malas " . Bila Kamal ajak SMS , Lina kata cuti ni dia nak luangkan masa bersama keluarga. Malas nak call-ing call-ing or text-ing text-ing. Kamal kata dia asyik berfikirkan sesuatu yang tak masuk akal tentang Lina . Kamal kata , dia selalu fikir yang Lina dah rimas dengan nya . Lina cuma menafikan kerana tak mahu Kamal banyak soal . Tapi sebenarnya jauh di hati Lina memang ya , dia rimas dengan Kamal yang entah apa-apa . 

Sudah 2 minggu macam tu lah , pasangan retak menanti belah ni tak berhubung , lalu pada suatu malam , Kamal telah meminta putus kat Lina . Lina ketawa seketika . Teringat , dulu Kamal pernah berjanji bahawa jika dia meninggalkan Lina , dia akan dipanah petir . Lina berfikir , adakah tuhan akan makbulkan janji Kamal ?... Janji Kamal taknak dan takkan pernah tinggalkan Lina semua nya palsu . Hanya omongan kosong sahaja . Nah , lihat sekarang :) 

Asal tak balas mesej dan tak online je nak BREAK . Hmmm ~ Bosan betul . Bukan nya tak jumpa langsung . Nanti jumpa juga . Bukannya cinta jarak jauh pun -.-

Apapun , Lina bersyukur kerana dia terlepas dari Kamal. Mesej itu dibiarkan saja tanpa dibalas . Nombor Kamal terus di'delete'nya . Lina malas melayan Kamal yang menserabutkan kepalanya . Lina kembali ke ruang tamu dan melihat cerita kegemarannya yang ditayangkan di televisyen . 

p/s - Kamal ? Apa jadi pada kau ya ? Hmmm :p 

Cerita rekaan semata-mata . Takde kena mengena dengan hidup atau mati . 

Labels:


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥