orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Mencari Pusat Tuisyen =D



Thank you , penguin for your motivation . I love it (: 


Yoo =) Bulan 11 dah nak sampai ke penghujung . Tinggal beberapa hari lagi . Wahh ~ Tinggal 1 bulan lagi sebelum sekolah bermula :( ehh , tetiba tak semangat nak sekolah plak -.- hmmm . 
2/1/2013 Nur Syahirah binti Mohd Yusri is a PMR candidate for batch 98 ' Gudluck always :') Whooaaaa ... tak ready lagi . Help me .. 

Didalam kebosanan bercuti ni , aku mengambil kesempatan untuk mencari beberapa tempat tusyen untuk PMR nanti . Until now , idk nak tusyen kat mana . Ayah ni , cepatlah bagi kata putus . Nak bulan 12 ni . So banyak tempat tengah intake pelajar . Manatahu dapat free registration ke ^^ hehehe . Few of my friends dah mula tusyen . Wah , bersemangat dorang :) bagus bagus :) ! Hang pa pi tusyen kat mana ? hehe Habaq mai 

Tu baru satu masalah . Masalah kedua ialah ... idk nak ambil subjek apa . Randomly pusat tusyen akan offer subjek BM , BI , SAINS , MATH , SEJARAH & GEOGRAFI . Agama dan KHB takde . Okay maknanya ada 6 subjek yang ditawarkan . Aku taktahu nak ambil subjek mana . Kang kalau ambik semua mahal lak ... kalau tak lulus gak tatau nak cakap apa dengan ayah --' 
Jadi tentulah kena pilih . Nak ambik banyak takut tak lulus . Hahahaha membazir je duit hantar aku :( Huwaaa ,.. 

BM ... hmmm okay okay . Pemahaman je kena tajam kan sikit . 
Solution : beli buku latihan . mungkin ? 

BI ... soalan objektif okay . Boleh dapat markah yang memuaskan . Tapi pasal paper 2 ... hmmmm im pretty sure to hard gets high mark when examination . ugh sighh ... ~_~

Sains ... markah turun naik macam lif ! Tapi setakat ni tak pernah gagal lagi . Cuma aku nak A . Taknak lulus semata-mata . Sains subjek penting ke nak masuk asrama ?? Arghhh -_-

Math .... hahahahah this ! Im sure ! Kena gak ambik subjek ni ! Aku memang dah parah dengan Math . Takbole buat apa dah ... sebelum ke ICU gagal PMR baik aku ambik . Haha . Btw aku selalu gagal math :) 

Sejarah ... yeah ~ I know ramai yang kata aku pandai sejarah . Maybe sebab dorang terpengaruh kot dengan cita-cita aku nak jadi arkeologi . Btw Im so working hard to get A in this subjek . Dan tak selalu gak aku dapat A tapi aku tak pernah gagal sej . Paling teruk aku pernah dapat C . Sekali masa form 1 kot . Pastu B je . Aku suka sej sebab tu aku score . Ayah selalu kata , kan bagus kalau kau minat math macam minat sej . erk *_* 

Geografi .... cikgu kata aku boleh sesangat score A dalam Geo sebab markah aku memang cukup-cukup makan selalu cuma masih tak mengenyangkan :) Cikgu kata aku malas baca buku geo . Buat latihan rajin . Haahahaha . Even aku selalu buat latihan but I dont pays enough attention in da class :( that's my mistake in class ^^ I know it but I never try to settle it >_<

So , aku perlu fikir masak-masak takut menyesal :) Pray myself ^^ 
Thanks for reading :) 

Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥