orang sedang golek-golek(s)ㅎㅎ


Instagram
NOTICE ME SENPAI
SYA
[2♡17]-Currently doin Foundation in Law at UITM Dengkil.

$


Assalamualikum! Syahirahyusri - 19 - Blog about : personal life | blog tutorials & stuffs | short stories | girl stuffs


Entry About Link Stuff




Let's Click !



N♡te t♡ self :

The only thing you'll be sorry in the future is to do things without a purpose. Be rich, not only on numbers but focus more on experiences. Be strong, to know that failures are the keys to success. Be kind, it's our responsibility to build a better world. Be thankful, and you'll find happiness in little things. Greater things are waiting ahead, all you need is to believe, look forward and stay positive.

((always keep in touch))

Im A Girl




Whats up :)
Dah makan malam semua ? OKay bagus .. 

Im sure that you know Im a girl not yet a woman :) hehe 
Perempuan mesti akan bandingkan dirinya dengan perempuan-perempuan yang lain , kan ? 
Kalau perempuan ada geng , mesti selalu buat perbandingan antara satu sama lain , kan ? 

Perbandingan yang selalu korang buat mesti , siapa paling cantik . Siapa paling putih . Siapa rambut paling 'catchy' . Siapa paling kurus . Siapa paling pandai . Siapa kuat 'market' . Siapa ramai peminat . Siapa paling fashionista . Arghhh ! Semua la , kalau boleh siapa punya 'tuttt' paling besar pun nak judge , kan . Hahahahahhahahah 
perempuan memang unik , anda tahu ?

Kalau selalu diketepikan mesti korang rasa down kan . atau korang diantara member yang kurang dapat perhatian . 

'' eh , aku ni tak cantik ke ? '' 
No no no ! Semua orang dalam dunia ni punya kecantikan sendiri ^^ Jangan jadi ' attention seeker ' semata-mata nak semua orang lihat kat awak . Bukannya kita takde orang pandang pun . :)! 

Tapi terdetik juga dalam hati , bila kita kawan dengan orang comel or cantik , kita rasa macam kita nak tumpang populariti dorang je . Ye la , orang yang cantik comel ni mesti ramai admire . Rasa down pun ye gak atau lebih tepat rasa CEMBURU ! 
Its the same time when ... jalan sebelah dorang , orang tegur kawan korang yang cantik comel tu je . Korang pulak ?! Jadi macam tunggul :( 
Sabar ye . 

Jangan frust woo kalau macam ni . Jangan korang pernah terfikir '' aku nak jadi cantik macam dia ! Whatever matter loser pun , aku akan berusaha nak lebih cantik dari dia ! Pasni mesti ramai yang tegur aku lak , baru adil namanya ''
Mulai dari itu , korang mula buat sesuatu yang kadangkala tak beri kebaikan pun . Silap-silap mampu mendatangkan mudarat , 
Baik bersyukur :) 

Someone said '' cantik tak selamanya cantik dan buruk tidak selamanya hodoh '' 

Lebih baik kita cemburukan orang atau kawan yang lebih pandai dari kita . Mesti kita ada azam nak caras keputusan exam dia . Bila kita berusaha dan berjaya , satu kepuasan bila dapat kalahkan dia :) hehehe ... tak rugi malah untung sangatttt :D 

Thank For Reading :) 

Labels: ,


Copyright. All rights Reserved | syahirahyusri Official Blog ♥